Lépéselőnyben: Éllovasként mehetnek a szezonzáróra Hadikék

Az óriási veszprémi bukás után nagyon magabiztos és pontos autózást bemutatva szerzett második helyet a Vértes Ralin a Hadik – Kertész páros, ez pedig azt jelenti, hogy kilencpontos fórt épített ki magának a tabella élén.

Pár hete volt felállni a Veszprém Rali utolsó szakaszán elszenvedett hatalmas balesetből Hadik Andrásnak és Kertész Krisztiánnak – egyrészt mentálisan, másrészt az autót is helyre kellett állítania a csapatnak. Mindez tökéletesen sikerült, amelyet a Vértes Ralin mutatott teljesítményük bizonyít: már szombaton elfoglalták a második helyet a WRC2-es világbajnok Mads Ostberg mögött és ezt nagyon taktikus, okos, érett autózással meg is tartották a futam végéig. A tempójukon nem érződött, hogy bennük lenne az a bukás, másodikak lettek a verseny végén és a szombati értékelésben, harmadikak vasárnap és a power stage-en, így rengeteg pontot gyűjtöttek és visszavették a vezetést a bajnokságban.

fotó: Bitto Zsolt

„Az előző versenyen volt egy nagy balesetünk és kicsit féltem tőle, hogy nem tudunk majd itt jól menni, de szerencsére a sportban az a jó, hogy az ember felül tud kerekedni saját magán. Másodikak lettünk a világbajnok mögött, úgyhogy szerintem minden oké” – értékelt Hadik András.
A Hadik Rally Team az utolsó futam előtt kilenc ponttal vezeti a bajnokságot, így nagyon hasonló helyzetben várhatja a finálét, mint egy évvel ezelőtt – akkor ha csak egy ponttal is, de a párosnak sikerült megnyernie a bajnoki címet.

Related posts